Під час проведення Міжнародної науково-практичної конференції «Актуальні питання діяльності правоохоронних органів у сфері протидії кіберзлочинності»  президент Міжнародного жіночого правозахисного центру «Ла Страда – Україна» Катерина Левченко презентувала навчальний посібник з англійської мови «Combating Cybercrime» для курсантів 2-го курсу. Видання підготовлено працівниками Харківського національного університету внутрішніх справ – начальником факультету підготовки фахівців для підрозділів боротьби з кіберзлочинністю та торгівлею людьми підполковником міліції В’ячеславом Марковим і старшим викладачем кафедри іноземних мов Ганною Оганезовою.

Мета нового видання – допомогти курсантам вищих навчальних закладів  МВС України, які навчаються за спеціалізацією «боротьба з кіберзлочинністю», розвинути навички читання англійською мовою фахових текстів.

Під час підготовки навчального посібника було використано широке коло фахових джерел, у тому числі тексти з глобальної мережі Internet, що були дидактично та методично оброблені й систематизовані. Наведені навчальні вправи є оригінальними розробками авторів. Тематику розділів посібника та основні поняття про кіберзлочинність підібрано відповідно до Конвенції Ради Європи про кіберзлочинність. Зміст текстів відповідає сучасним аспектам боротьби з кіберзлочинністю.

ВЗГ ХНУВС