Доцент кафедри юридичних дисциплін Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ Вікторія Панкратова взяла участь у тренінгу «Цінності Європейського Союзу: інструментарій вивчення та поширення в Україні. Принцип рівності». Його мета – ознайомлення вчителів загальноосвітніх та спеціалізованих навчальних закладів, викладачів закладів вищої освіти та громадськості з інноваційними методиками навчання дітей та молоді європейським цінностям, а також поширення цінностей ЄС у суспільстві та формування переконання щодо необхідності їх втілення в українську практику.

У перший день тренінгу  організатори розповіли про способи застосування інноваційних методик викладання при вивченні рівності як одного з ключових принципів Європейського Союзу. Учасникам були запропоновані практичні завдання, спрямовані на розвиток навичок роботи з організаціями-грантодавцями, які підтримують освітню діяльність. Присутні складали реальні грантові пропозиції для вирішення важливих для локальних громад питань.

Протягом другого дня тренiнгу учасники мали змогу ознайомитися зi змiстом принципу рiвностi, подискутувати щодо проблем, пов’язаних з його реалiзацiєю в Україні.

Сумська філія ХНУВС