До 25-ї річниці створення Харківського національного університету внутрішніх справ вийшов друком інформаційний довідник «Кінологічне забезпечення діяльності підрозділів Національної поліції», підготовлений науково-педагогічним складом кафедри адміністративної діяльності поліції.

В інформаційному довіднику висвітлено основні положення законодавства України, що регулює кінологічне забезпечення діяльності підрозділів Національної поліції України, розкрито теорію та методологію службової кінології, розглянуто організацію та здійснення процесу підготовки кінологів, у тому числі в частині психологічних особливостей діяльності кінологічної служби. Охарактеризовано специфіку організації ветеринарно-санітарного забезпечення кінологічної діяльності, проаналізовано загальні правила дресирування службових собак та методів відбору собак для службової діяльності. Окрему увагу приділено тактиці застосування пошукових собак.

Інформаційний довідник  розраховано на курсантів, слухачів, ад’юнктів, аспірантів, докторантів, викладачів закладів вищої освіти МВС України зі специфічними умовами навчання. Ознайомлення з матеріалами інформаційного довідника також буде корисним курсантам та слухачам під час підготовки до атестації здобувача вищої освіти для отримання освітнього ступеня «бакалавр», «магістр» та для працівників поліції при виконанні своїх обов’язків.

ВЗГ ХНУВС