У Харківському національному університеті внутрішніх справ відбулися урочисті заходи з нагоди Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Після внесення Прапора університету усі присутні вшанували хвилиною мовчання мужність і героїзм воїнів-визволителів та поклали квіти до пам’ятника.

У заходах взяли участь голова Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична, начальник ГУ НП в Харківській області Валерій Сокуренко, прокурор Харківської області Юрій Данильченко, начальник СБУ в Харківській області Андрій Носач, директор Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Полтава Володимир Тимошко, ректор університету Дмитро Швець, ректори університету попередніх років – академік Національної академії правових наук України, Олександр Бандурка та член-кореспондент Національної академії правових наук України Сергій Гусаров, проректори вишу, декани факультетів та керівники структурних підрозділів, особовий склад університету.

Звертаючись до присутніх, голова Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична зазначила, що Друга світова війна не оминула жодної родини. У кожній є власні історії, які згадують та передають із покоління в покоління. «Ми розуміємо ціну перемоги, ми розуміємо і шануємо  подвиги наших дідів і прадідів, і з повагою ставимося до літніх людей, які пережили ті важкі часи. «Ніколи знову!» – ці слова завжди будуть нашим девізом, що дозволить об’єднуватися і відчувати силу – силу поколінь, яка нас єднає, і яка робить нас міцнішими для того, щоб виборювати перемогу, і для того, щоб рухатися вперед. Шановні курсанти! Перед вами сьогодні стоїть велике завдання – служити народу України, відстоювати інтереси кожного в цій державі, спираючись на той досвід, який є в наших дідів, на ту школу, яка є в Україні, спираючись на свою мужність, відповідальність і патріотизм. Вірю в кожного з вас і знаю, що ви впораєтеся із цим завданням з честю. Шануємо всіх, хто поклав свої життя за незалежність і свободу нашої держави», – зазначила Юлія Світлична.

Завершились урочистості виступами художньої самодіяльності та підрозділів Почесної варти – карабінерів і барабанщиць.

ВЗГ ХНУВС