Колектив Харківського національного університету внутрішніх справ відзначив День вишиванки. В Україні це свято було започатковане у 2006 році за ініціативи Лесі Воронюк – студентки Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. З кожним роком свято вишиванки набуває все більшої популярності, яке відзначають і люди старшого віку, і молодь.

Звертаючись до присутніх, ректор університету полковник поліції Дмитро Швець зазначив, що цей день об’єднує всіх українців, адже «вишиванка є символом поваги до української землі, до історії свого народу, символом відродження та єднання українців по всьому світу. У дусі патріотизму, любові до своєї Батьківщини та гордості за свій народ виховуємо в університеті і нашу молодь. Ми пам’ятаємо про своє коріння і поважаємо  традиції». До присутніх також звернувся завідувач кафедри українознавства доктор філологічних наук, професор Ігор Чорний, який відзначив важливість і самобутність цього свята та зробив невеличкий екскурс в історію.

У святковому заході взяли участь ректори університету попередніх років генерал-полковники міліції Олександр Бандурка, Сергій Гусаров, перший проректор підполковник поліції Сергій Бортник, проректори Олександр Бакумов, Анатолій Клочко, керівники структурних підрозділів, працівники, курсанти та студенти університету.

Завершився захід вокально-хореографічною композицією «Вишиванка» у виконанні учасників художньої самодіяльності.

ВЗГ ХНУВС