У Харківському національному університеті внутрішніх справ відбувся випуск на факультеті права та масових комунікацій. Це свято радісне і водночас сумне, адже випускники залишають стіни рідного університету і  починають новий етап свого життя.

Випускників привітав ректор університету, член-кореспондент Національної академії правових наук України, доктор юридичних наук, голова Ради ректорів Вищих навчальних закладів силових структур та правоохоронних органів України, генерал-полковник міліції Сергій Гусаров.

У своєму зверненні він зазначив, що Харківський національний університет внутрішніх справ дав путівку в життя близько сорока тисячам випускників, які сьогодні працюють у різних регіонах України і гідно представляють університет. «Ректорат і науково-педагогічний склад, працівники університету робили усе, щоб ви набули необхідних професійних знань і навичок, які б допомогли вам реалізуватися у професії, яку ви обрали, почували себе упевнено і пам’ятали рідну альма-матер, де вам дали путівку у життя. Щоб стати успішною людиною, потрібно багато і наполегливо працювати», – наголосив у своєму виступі ректор.

Привітав випускників із отриманням диплому і радник ректора університету, президент Кримінологічної асоціації України, академік Національної академії правових наук України, доктор юридичних наук, генерал-полковник міліції Олександр Бандурка. Він зазначив, що девіз університету «Знання. Закон. Честь». «Знання треба поповнювати все життя, законом керуватися на кожному кроці, а честь берегти змолоду. Ви отримали вищу освіту, але на цьому процес навчання не зупиняється, – продовжив Олександр Бандурка. – Бажаю, щоб кожний із вас досяг тих висот, про які мріє».

Серед 217 випускників нинішнього року – 94 бакалаври і 123 спеціалісти – фахівці у галузі права, соціології та психології. 20 з них отримали дипломи з відзнакою: 15 – за спеціальністю «Правознавство», 4 – за спеціальністю «Психологія» та 1 – за спеціальністю «Соціологія». Також дипломи про закінчення університету отримали 35 магістрів, 9 із них  – із відзнакою.

Протягом навчання студенти брали активну участь у житті університету, загальноміських заходах, мають здобутки у навчальній, науковій роботі, спорті, культурно-масовій та громадській діяльності.

У цей святковий день випускники охоче згадують свої студентські роки, які були сповнені яскравих подій та незабутніх вражень, діляться планами на майбутнє.

Олена Скляр, яка закінчила університет за спеціальністю «Правознавство» з відзнакою, говорить, що за чотири роки навчання університет став рідним, адже вона брала активну участь у громадському та культурному житті навчального закладу і сьогодні розлучатися із ним дуже важко. Міцно здружилися з одногрупниками, пережили разом багато подій. Своє майбутнє пов’язує зі службою в правоохоронних органах України.  Усім, хто іще продовжує своє навчання, бажає визначитися із цілями у житті та знайти своє місце в професії.

Вадим Гончаренко має амбітні плани на майбутнє і хоче зосередитися на юриспруденції. Бачить себе юристом великого підприємства або корпоративної компанії, можливо, адвокатом. Переконаний, щоб побудувати успішну кар’єру, потрібно мати ґрунтовні фахові знання. У своїх силах упевнений і сподівається, що усе, що не знайшов у книгах, здобуде під час практичної діяльності.

Юрій Каюков закінчив магістратуру. Він вже знає де і ким буде працювати – успішно пройшов відбірковий конкурс і буде працювати у господарському суді, адже під час навчання в університеті він спеціалізувався у відповідній галузі права.

Серед нинішніх студентів-випускників – майбутні працівники судів, податкової, пенітенціарної та реєстраційної служб, юридичних фірм, органів внутрішніх справ України тощо, і більшість із них іще під час навчання визначилася із подальшим місцем роботи. Завершився урочистий захід фотографуванням на згадку.

ВЗГ ХНУВС