Курсанти і науково-педагогічний склад Харківського національного університету внутрішніх справ взяли участь у англомовному онлайн-брифінгу на тему «Торгівля людьми в часи кризи».

Онлайн брифінг було організовано міжнародною організацією PHAP (Professionals in humanitarian assistance and protection) за підтримки Міжнародної організації з міграції в рамках проведення Всесвітнього гуманітарного саміту. У брифінгу взяли участь понад  170 учасників із різних країн світу.

Під час брифінгу доповідачі з міжнародних інституцій, що займаються проблемою торгівлі людьми, обговорили основні групи ризику у країнах, що перебувають у кризовому стані внаслідок військових дій, надзвичайних стихійних лих; проблеми міграції; питання допомоги дітям, як основним потерпілим від торгівлі людьми тощо.

Основним доповідачем була доктор Марія Грація Джиаммарінаро (Dr. Maria Grazia Giammarinaro) – спеціальний доповідач з тематики торгівлі людьми Організації об’єднаних націй.

Голова підрозділу з надання допомоги мігрантам Міжнародної організації з міграції Лоренс Харт (Laurence Hart) презентував результати дослідження у сфері торгівлі людьми під час криз, проведеного Міжнародною організацією з міграції за матеріалами регіону MENA (Близький Схід та Північна Африка) з акцентом на Іраку та Лівії.

Представники університету у ході брифінгу задавали запитання доповідачам та взяли участь в онлайн опитуванні.

Учасники брифінгу дійшли висновку, що необхідно більше приділяти уваги проведенню профілактичних заходів на рівні громади, регіону, країни,  світу в цілому.

Начальник факультету підготовки фахівців для підрозділів боротьби з кіберзлочинністю та торгівлею людьми В’ячеслав Марков зазначив, що матеріали, статистичні дані та знання отримані науково-педагогічними працівниками університету під час брифінгу, будуть використані у навчальному процесі під час підготовки майбутніх фахівців з протидії торгівлі людьми для МВС України.

 

ВЗГ ХНУВС