У Сумській філії Харківського національного університету внутрішніх справ відбулася ХІІ Міжнародна науково-практична конференція «Правова наука і державотворення в Україні в контексті правової інтеграції». Для участі в конференції було надіслано близько ста тез, авторами яких є провідні науковці, працівники судових, правоохоронних та правозастосовних органів з України, Австрії, Австралії, Великобританії, Білорусії та Норвегії.

З вітальним словом до учасників конференції звернувся директор Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ доктор юридичних наук, професор Сергій Лукаш. Він привітав з Днем науки та з початком роботи конференції, яка традиційно об’єднала учених-правознавців, юристів-практиків, економістів та гуманітаріїв. Сергій Станіславович зазначив, що «завданням сучасної юридичної науки є напрацювання фундаментальних та прикладних наукових досліджень з актуальних проблем сучасного державно-правового будівництва в Україні».

Привітав учасників конференції заступник голови Сумської обласної державної адміністрації кандидат юридичних наук Іван Боршош. Підкреслив, що практична діяльність органів державної влади та правоохоронних органів неможлива без запровадження наукових напрацювань з актуальних питань юридичної науки. До присутніх також звернулися директор Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації доктор юридичних наук, професор Вікторія Гробова, начальник управління кадрового забезпечення ГУНП в Сумській області Сергій Терещенко та начальник управління по взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи Сумської обласної державної адміністрації Віталій Тимошенко.

Після пленарного засідання робота конференції продовжилася в секціях за наступними напрямами:  теоретико-історичні шляхи розвитку держави та права; становлення конституціоналізму в Україні та зарубіжних країнах; сучасні питання цивільного права і процесу в руслі розвитку правової системи; теоретичні та практичні питання кримінального права і процесу на сучасному етапі розвитку правової системи; шляхи розвитку трудового, земельного, екологічного, адміністративного, фінансового права у демократичному суспільстві; філософія та епістемологія права; юридична психологія; стратегія інноваційного розвитку лінгвістики і права; гуманістично-правова парадигма освітнього простору в умовах сучасного державотворення; проблеми пошуку нових стимулів розвитку економіки в умовах світової економічної кризи; правові, економічні та гуманітарні проблеми європейської і світової інтеграції.

За результатами роботи конференції видано збірник тез наукових доповідей учасників конференції, який отримали всі учасники наукового заходу.

Сумська філія ХНУВС