У Києві відбувся Форум для активної молоді «Державотворець в дії»,  який дав старт цьогорічній програмі особистісного та професійного розвитку молоді «Державотворець».

Програма «Державотворець» ініційована Міністерством молоді та спорту України та Українською академією лідерства, і реалізується за підтримки Секретаріату Кабінету Міністрів України, проекту USAID «Підтримка організацій-лідерів у протидій корупції в Україні «ВзаємоДія» (SACCI), Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні. Вона спрямована на особистісний та професійний розвиток молоді в Україні, формування відповідального лідерства та підвищення рівня громадянської активності молодих людей.

Цього року до програми долучилися 18 органів державної влади, 15 великих компаній та 15 громадських організацій. Учасники програми – 100 молодих людей з усіх куточків країни, серед яких курсант 3 курсу факультету № 1 Віталій Найда та курсант 3 курсу факультету № 4 Єлизавета Бєляєва, які представляють Харківський національний університет внутрішніх справ.

Учасників форуму привітали Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман та  Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов.

Національний етап цьогорічної програми відбуватиметься з 29 травня по 7 червня і складатиметься з трьох основних складових: освітньої, формаційної та практичної. Відбудуться ознайомчі візити до органів державної влади, міжнародних організацій, засобів масової інформації, приватних компаній та громадських об’єднань.

ВЗГ ХНУВС