Начальник відділу Департаменту оперативно-технічних заходів Національної поліції України Анатолій Сидоренко провів практичне заняття з курсантами навчальної групи 302 факультету № 1 з навчальної дисципліни «Кримінологія» за темою «Кримінологічна характеристика та попередження злочинності у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів». Організація та проведення заняття відбулося за участі доцента кафедри кримінального права і кримінології кандидата юридичних наук, доцента Михайла Фіалки.

Спілкуючись з курсантами, Анатолій Сидоренко зупинився на проблемах протидії наркозлочинності та найбільш ефективних сучасних заходах спеціально-кримінологічної протидії оперативно-технічної спрямованості, які реалізуються працівниками Департаменту оперативно-технічних заходів Національної поліції України в межах боротьби з незаконним обігом наркотичних засобів на території України. Викладений навчальний матеріал було поєднано з демонстрацією слайдів та наочних матеріалів.

Наприкінці заняття Анатолій Миколайович відповів на запитання курсантів з приводу можливостей підрозділів ОТЗ під час досудового розслідування тяжких та особливо тяжких злочинів, пов’язаних із розповсюдженням наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів.

ВЗГ ХНУВС