На кафедрі кримінального права та кримінології факультету підготовки фахівців для підрозділів слідства відбувся круглий стіл «Проблеми кримінального, кримінально-виконавчого права і кримінології та їх вирішення молодими вченими». Його організаторами виступили представники правління Кримінологічної асоціації України, професорсько-викладацького складу кафедри, а також члени наукового гуртка кафедри.

Відкрив захід президент Кримінологічної асоціації України, академік Національної академії правових наук України, доктор юридичних наук, професор Олександр Бандурка, який підкреслив нагальність обраної тематики виступів і побажав учасникам круглого столу плідної роботи та творчої наснаги.

За словами начальника кафедри кримінального права та кримінології факультету підготовки фахівців для підрозділів слідства, доктора юридичних наук, професора Олексія Литвинова питання кримінального, кримінально-виконавчого права та кримінології не вперше розглядаються науковцями університету. Він також зазначив, що процеси розбудови в Україні правової держави відбуваються в складних соціально-політичних умовах. Зростання рівня злочинності та підвищення криміногенної напруги випробовують на міцність усю систему вітчизняної кримінальної юстиції, перевіряють досконалість українського законодавства у сфері протидії злочинності та боротьби із нею, вимагають професіональних і рішучих дій від суб’єктів, відповідальних за підтримання правопорядку в усіх сферах.

Начальник факультету підготовки фахівців для підрозділів слідства, доктор юридичних наук, професор Олександр Музичук зазначив, що даний захід покликаний продемонструвати, що завдяки залученню молодих науковців, надзвичайно актуальні питання протидії злочинності та удосконалення чинного кримінального законодавства можна вирішувати набагато ефективніше.

Своєю доповіддю «Внесок представників наукового гуртка кафедри кримінального права та кримінології факультету підготовки фахівців для підрозділів слідства ХНУВС у розвиток кримінально-правової та кримінологічної науки» роботу круглого столу продовжив керівник наукового гуртка кафедри, кандидат юридичних наук, доцент Антон Байлов, який подякував усім молодим дослідникам – представникам наукового гуртка кафедри, які досягли певних результатів у розвитку науково-дослідницької роботи, а також подякував правлінню Кримінологічної асоціації України в особі Олександра Бандурки, керівництву факультету й кафедри за допомогу в реалізації основних завдань діяльності наукового гуртка.

Під час обговорення проблем кримінального права та кримінології, представники наукового гуртка Ірина Бульба та Ельвіра Ліщина, акцентували увагу на результатах науково-дослідницької роботи наукового гуртка за 2014/2015 навчальний рік, а також перспективах розвитку такої діяльності у майбутньому.

Завершився круглий стіл нагородженням представників наукового гуртка. За активну участь у науково-дослідницькій роботі, реалізації міжнародних та загальноуніверситетських проектів і заходів, які проводилися Харківським національним університетом внутрішніх справ під егідою Кримінологічної асоціації України у 2014/2015 навчальному році, рішенням правління Кримінологічної асоціації України Олександр Бандурка вручив юнакам і дівчатам подяки, Олексій Литвинов – грошові премії і цінні подарунки, а Олександр Музичук – збірники наукових праць факультету підготовки фахівців для підрозділів слідства за 2012-2014 роки.

 

ВЗГ ХНУВС