В університеті відбувся круглий стіл «Актуальні проблеми трудового, господарського та екологічного права». В його роботі взяли участь курсанти наукового гуртка кафедри трудового та господарського права факультету № 2 та студенти інших закладів вищої освіти України.

Учасників круглого столу привітав професор кафедри доктор юридичних наук, професор Костянтин Мельник, який звернув увагу на те, що у відносинах, які регулюються трудовим, господарським та екологічним правом, накопичилося чимало проблем, які потребують найскорішого вирішення. Вчений відзначив, що особливо гостро перед державою стоїть проблема відпливу трудових ресурсів за кордон та старіння населення України, яка у випадку невирішення в найближчому майбутньому, негативно вплине на національну економіку та добробут громадян. У сфері господарських відносин актуальними є проблеми корупції на всіх етапах організації господарської діяльності, невиправдане втручання держави в діяльність суб’єктів підприємництва, відсутність дієвих стимулів для розвитку підприємницької діяльності в Україні. Незадовільною є також екологічна ситуація в Україні. Костянтин Мельник побажав всім учасникам круглого столу нових творчих і наукових досягнень, руху вперед, подальших успіхів у справах.

Керівник наукового гуртка – доцент кафедри, кандидат юридичних наук, старший науковий співробітник Валентина Гончарук наголосила на важливості наукової діяльності курсантів, яка сприятиме їх всебічному розвитку та можливості використання отриманих в результаті наукової діяльності здобутків у практичній діяльності. Валентина Гончарук побажала членам наукового гуртка мотивації та досягнення успіхів у навчанні й науковий роботі.

Під час круглого столу з доповідями на актуальні теми трудового, господарського та екологічного права виступили курсанти 3 курсу факультету № 1 Олена Надюк, Альона Носова, Аліна Тельна, Таліна Незвієцька, Олексій Чижов, Дар’я Одинцова-Ігонтова, Тетяна Неїзжала, курсант 3 курсу факультету № 2 Ігор Сапейко, курсант 3 курсу факультету № 4 Антон Черніков та ін.

ВЗГ ХНУВС