Представники  науково-педагогічного складу Харківського національного університету внутрішніх справ пройшли навчання з курсу: «Боротьба з легалізацією (відмиванням) доходів, одержаних злочинним шляхом, і фінансуванням тероризму», організовані Навчально-методичним центром Держфінмоніторингу України за програмою підвищення кваліфікації.

Під час навчання були розглянуті такі питання, як історичний аспект боротьби з легалізацією «брудних» коштів; правове регулювання протидії легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом; протидії фінансуванню тероризму, а також фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення; система фінансового моніторингу в Україні; новації національного законодавства у сфері фінансового моніторингу тощо.

Окремо зупинились на обговоренні нових положень Закону України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення», який набрав чинності 6 лютого 2015 року.  

По закінченні навчання всі слухачі успішно склали іспит та отримали свідоцтва про підвищення кваліфікації державного зразка.

 

ВЗГ ХНУВС