Доцент кафедри криміналістики та судової експертології факультету № 1 Харківського національного університету внутрішніх справ підполковник поліції Тетяна Матюшкова взяла участь у тренінгу з протидії та підвищення обізнаності про домашнє насильство. Тренінг проходив на базі Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ і був ініційований Асоціацією Європейських Поліцейських Коледжів (AEPC). Нові концепції протидії домашньому насильству та обмін кращими практиками здійснювали представники поліцейських підрозділів, навчальних закладів і соціальних органів по роботі з дітьми з Австрії, Нідерландів, Туреччини, Чехії, Латвії, Фінляндії, Румунії та України.

Під час тренінгу учасники заходу презентували та обговорювали сучасний стан і здобутки у сфері протидії домашньому насильству у різних європейських країнах. Також було визначено психологічний портрет жертви й насильника, особливості тривалого та систематичного впливу домашнього насильства на дітей, жінок, осіб похилого віку й тих, що мають особливі потреби. Учасники тренінгу також формували власні концепції та визначали напрямки подальшої діяльності з урахуванням особливостей національного законодавства, механізму вчинення злочину та економічної ситуації.

За результатами триденного тренінгу відбулось урочисте закриття. Ректор ДДУВС Андрій Фоменко та Генеральний Секретар AEPC Пітер Ламплот вручили сертифікати учасникам заходу.

ВЗГ ХНУВС