У м. Вільнюс, Литва, пройшов IV Молодіжний форум з нагоди 10-річчя Східного партнерства. У складі української делегації в роботі форуму взяв участь курсант факультету № 1 Харківського національного університету внутрішніх справ Віталій Найда.

Форум пройшов за участі міністра закордонних справ Литви Лінаса Лінкявічюса, голови представництва Європейської комісії у Литві Арнольдаса Пранкевічуса, керівника відділу регіональних програм Східного партнерства в генеральному директораті сусідства і розширення Єврокомісії Василіса Марагоса та інших представників Європейської комісії, ООН, громадського сектору Литви, Польщі, Ірландії, Франції, Бельгії, Латвії, Естонії, України, Молдови, Грузії, Арменії, Азербайджану, Білорусі та інших країн світу.

На форумі обговорювалися питання майбутнього Східного партнерства, перспектив розвитку провідних європейських освітніх та культурних програм міжнародного обміну, зокрема Erasmus+, молодіжної політики у країнах Східного партнерства, піднімалися питання відповідального лідерства, критичного мислення, діджиталізації суспільства як ключових аспектів розвитку сучасного суспільства.

Віталій Найда виступав на форумі з питаннями соціального аспекту діяльності української поліції, реалізації Національною поліцією спільних з громадськістю проектів, виховного впливу правоохоронних органів на молодь та суспільство в цілому, а також налагодження діалогу поліції з громадянським суспільством як в Україні, так і на міжнародному рівні.

ВЗГ ХНУВС