Викладачі кафедри іноземних мов доцент Валентина Почуєва та викладач Ганна Бабак провели бінарне заняття в навчальній групі Ф1-17-203 за участі старшого лейтенанта поліції Владислава Модики. Певний час він працював інспектором сектора реагування патрульної поліції у місті Красноград, тож поділився власним досвідом та окреслив завдання патрульної поліції: запобігання злочинності, налагодження партнерства поліції та громади, розслідування злочинів, забезпечення дотримання правил дорожнього руху, надання першої медичної допомоги, транспортування ув’язнених тощо. Владислав зазначив, що патрульні поліцейські часто першими приходить на допомогу у надзвичайних ситуаціях та є найбільш помітними представниками поліції на вулицях.

Під час заняття обговорювалися принципи діяльності поліції. Було відзначено, що процес патрулювання ґрунтується на принципах, сформульованих Робертом Пилом, який, зокрема, стверджував, що люди ‒ це поліція, а поліція ‒ це люди з акцентом на попередження злочинності; поліцейські повинні знати мешканців і розмовляти з ними, щоб дізнатися про їхні проблеми та вирішувати конкретні місцеві проблеми, відвідувати школи та говорити з молоддю про злочинність та законопорядок; співробітництво з громадою збільшує потік корисної інформації, що надходить до поліції з боку громадськості, і надає доступ до цінної інформації, що сприяє розкриттю злочинів та запобіганню злочинності.

Під час заняття курсанти отримали нові знання, а також розширили свій словниковий запас з англійської мови. Такі заняття сприяють підвищенню мотивації молоді до навчання та підвищують ефективність професійно-орієнтованого вивчення іноземних мов.

ВЗГ ХНУВС