З нагоди святкування 23-ї річниці Конституції України кафедрою конституційного і міжнародного права факультету № 4 спільно з відділом організації наукової роботи Харківського національного університету внутрішніх справ було проведено круглий стіл на тему «Конституція України: питання теорії і практики».

Завідувач кафедри конституційного і міжнародного права факультету № 4 Микола Марчук виступив із доповіддю «Еволюція української конституційної доктрини» й наголосив, що саме Конституція України визначає основні напрями розвитку суспільства й держави.

Керівник наукового гуртка кафедри, доцент кафедри конституційного і міжнародного права факультету № 4 Олександр Радченко зазначив, що Конституція сьогодні не що інше як засіб забезпечення реалізації конституційних цілей та інтересів.

Провідний науковий співробітник відділу організації наукової роботи Володимир Чумак підкреслив важливість проведення таких круглих столів та зазначив, що Конституція як Основний Закон є фундаментом для всієї системи права, де право основний регулятор суспільних відносин.

У заході також взяли участь заступник декана з навчально-методичної роботи факультету № 2 Сергій Гіренко, старший науковий співробітник відділу організації наукової роботи Олександр Хань, викладачі кафедри Андрій Войціховський, Тетяна Гудзь, Лариса Варунц, Євенія Логвиненко, Олена Устименко, Наталія Філіпська та курсанти університету.

Доповіді, що прозвучали під час роботи круглого столу, супроводжувалися жвавою та конструктивною дискусією представників науково-педагогічного складу та курсантів університету.

ВЗГ ХНУВС