У Харківському національному університеті внутрішніх справ відбулася друга фаза тактико-спеціальних навчань за участі особового складу університету. Мета навчань – злагоджена взаємодія підрозділів МВС України для забезпечення публічної безпеки та порядку під час проведення виборів до Верховної Ради України. Напередодні, особовим складом ХНУВС разом із представниками ГУНП в Харківській області та іншими службами МВС відпрацьовувалися спільні практичні дії у разі виникнення конфліктних ситуацій або масових заворушень біля виборчих дільниць.

Друга фаза – це  дії поліцейських в інших різних ситуаціях, які можуть виникнути під час виборчого процесу. Саме їх і відпрацьовували курсанти на 19 навчальних майданчиках, розташованих на території вишу. Це, зокрема, дії поліцейського при огляді місця події після знешкодження  вибухового пристрою; дії добового наряду чергової частини відділу поліції щодо приймання, реєстрації заяв і повідомлень про вчинені кримінальні правопорушення та інші події, що сталися біля виборчої дільниці, організація негайного реагування на них; ДТП з автомобілем, який перевозить бюлетені до виборчої дільниці; дії поліцейського стосовно осіб, які здійснюють агітацію у день проведення виборів; робота служби «102» під час отримання повідомлень про вчинення кримінального правопорушення та інші події у день проведення виборів; надання домедичної допомоги працівником поліції біля виборчої дільниці тощо.

Звертаючись до учасників тактико-спеціальних навчань, ректор університету Дмитро Швець зазначив, що під час проведення виборів  особовий склад університету, який є частиною Харківського гарнізону поліції, буде залучений до забезпечення громадського порядку на виборчих дільницях. І тактико-спеціальні навчання допоможуть особовому складу вишу набути необхідного практичного досвіду для оперативного реагування та належного виконання службових завдань.

ВЗГ ХНУВС