186 курсантів Харківського національного університету внутрішніх справ (110 юнаків та 76 дівчат), які навчаються на факультеті № 3 за спеціальністю «Правоохоронна діяльність» і закінчили 2 курс, направляються за місцем проходження служби до майже усіх областей України. В університеті відбулися урочисті заходи, присвячені цій події. В них взяли участь ректор університету полковник поліції Дмитро Швець, перший проректор підполковник поліції Сергій Бортник, проректор Анатолій Клочко, декан факультету майор поліції № 3 Анатолій Колотік, начальник Управління патрульної поліції в Харківській області Департаменту патрульної поліції старший лейтенант поліції Размік Оганісян, працівники вишу, батьки та рідні.

З настановами на подальшу службу до курсантів звернувся ректор навчального закладу Дмитро Швець. Він закликав дотримуватися закону, захищати права і свободи людей, бути патріотами своєї держави і в роботі завжди керуватися девізом університету «Знання. Закон. Честь.». Також ректор відзначив Дипломами за активну участь у громадському житті університету колективи художньої самодіяльності факультету, учасників підрозділів барабанщиць та карабінерів. Декан факультету Анатолій Колотік побажав юнакам і дівчатам міцного здоров’я, доброї долі, професійного та службового зростання. Начальник Управління патрульної поліції в Харківській області Департаменту патрульної поліції Размік Оганісян зазначив, що в практичних підрозділах з нетерпінням чекають на нове поповнення.

Нагадаємо, що згідно з дорученням Міністра внутрішніх справ України про впровадження нової моделі в системі підготовки поліцейських, після двох років навчання курсанти продовжують освіту на заочній формі та проходять службу на посадах молодшого начальницького складу. 102 курсанта працюватимуть в підрозділах патрульної поліції, 84 курсанта – в секторі реагування патрульної поліції. Мета новацій – підвищення рівня підготовки поліцейських через поєднання теорії та практики.

Завершилися урочистості виступом колективів художньої самодіяльності та творчим відеоподарунком курсантів факультету № 3 «Пригадаємо все».

ВЗГ ХНУВС