У Міністерстві освіти і науки України відбулася презентація збірника навчально-методичних розробок «Навчаємо через практику: досвід використання судових трансляцій у викладенні права». До збірника увійшли 22 роботи, визнані кращими за результатами Всеукраїнського марафону навчально-методичних розробок викладання права «Судові трансляції: теорія через практику». Захід був організований і проведений ГО «Вектор прав людини» у співпраці з Міністерством освіти і науки України та Національною академією правових наук України за підтримки Програми Агентства США з міжнародного розвитку «Нове правосуддя».

На Всеукраїнському марафоні Харківський національний університет внутрішніх справ представила доцент кафедри криміналістики та судової експертології факультету № 1 підполковник поліції Тетяна Матюшкова. У складі авторського колективу було розроблено методичні рекомендації до практичного заняття за темою «Підготовче провадження у кримінальному процесі». Методичні рекомендації не лише увійшли до збірника, але й були відзначені журі сертифікатом та отримали спеціальний приз від аналітичного сервісу «Суд на долоні».

Учасники презентації обговорили питання щодо подальших кроків по втіленню судових трансляцій у навчальний процес, щоб правнича освіта не лише забезпечувала здобуття знань, але й формувала у її здобувачів практичні навички, була інтерактивною та відповідала вимогам часу.

Після завершення презентації для учасників Всеукраїнського марафону був проведений майстер-клас «Особистий бренд викладача», під час якого було визначено сутність репутації викладача, стратегія та інструменти побудови ним особистого бренду, особливості використання соціальних мереж з цією метою.

Результати Всеукраїнського марафону, що знайшли своє відображення у збірнику навчально-методичних розробок навчальних занять з різних правових дисциплін, будуть використані викладачами ХНУВС у своїй роботі.

ВЗГ ХНУВС

ВЗГ ХНУВС