Харківський національний університет внутрішніх справ відвідали представники Регіонального представництва Консультативної місії Європейського Союзу – координатор Регіонального представництва КМЄС в місті Харкові Роберт Жулкєвскі, радник з питань публічного порядку Йохан Фроліх та радник/тренер з питань верховенства права Саер Аммар.

Харківський національний університет внутрішніх справ давно та плідно співпрацює з Консультативною місією ЄС. Під час спілкування відбулося обговорення проекту «Безпечне місто», в реалізації якого бере активну участь колектив університету. Як зазначив ректор університету Дмитро Швець, цей проект є частиною проекту «Безпечна Слобожанщина», що впроваджується в рамках Наукового парку «Наука та Безпека». Створення та реалізація Наукового парку відбувається за ініціативи Харківської обласної державної адміністрації, Головного управління Національної поліції в Харківській області та Харківського національного університету внутрішніх справ. У проекті також беруть участь об’єднані територіальні громади, організації та підприємства, зацікавлені в його реалізації.

Проректор університету Михайло Бурдін зазначив, що головною метою цього проекту є безпека громадян, яка забезпечуватиметься через сприяння відповідним органам та службам у здійсненні оперативного реагування на надзвичайні події, ситуації, що порушують життєдіяльність та громадський порядок на території регіону.

Директор Наукового парку «Наука та безпека» Гліб Федоров зазначив, що метою створення наукового парку є розвиток науково-технічної та інноваційної діяльності закладу вищої освіти, ефективне використання наукового потенціалу, а також впровадження результатів дослідження на вітчизняному та закордонному ринках.

Доцент кафедри кібербезпеки факультету № 4 Юрій Онищенко та старший викладач цієї ж кафедри Олексій Рвачов звернули увагу на те, що до основних напрямів діяльності наукового парку також належать розробка наукових інноваційних проектів у рамках виходу на новий рівень забезпечення безпеки громадян та підвищення ефективності правоохоронної діяльності, участь студентів і науковців у створенні нових наукових продуктів у сфері безпеки, зокрема у проектуванні систем інтелектуального відеоспостереження.

ВЗГ ХНУВС