У Харківському прес-клубі відбулася прес-конференція на тему «Реформа поліції. Як зробити місто безпечним? Який поліцейський потрібен громаді?». У ній взяв участь начальник Головного управління Національної поліції в Харківській області, доктор юридичних наук, професор, заслужений юрист України, генерал поліції третього рангу Валерій Сокуренко.

Валерій Васильович розповів журналістам, що Харківська область стала четвертим регіоном, де впроваджується новий формат роботи поліцейського офіцера громади, який буде опікуватися потребами місцевого населення та підтримувати з ним постійний контакт, щоденно забезпечувати правопорядок на своїй території, своєчасно реагувати на проблеми громади та запобігати вчиненню правопорушень. На сьогодні у рамках проекту «Поліцейський офіцер громади» вже 14 територіальних громад Харківщини уклали Меморандум про співпрацю з поліцією.

Також генерал надав відповідь на запитання щодо створення наукового парку «Наука та безпека». Як зазначив Валерій Сокуренко, науковий парк було створено за ініціативи Харківської обласної державної адміністрації, Головного управління Національної поліції в Харківській області, Харківського національного університету внутрішніх справ, і він є частиною проекту «Безпечна Слобожанщина». На базі університету створено Ситуаційний центр. За допомогою встановлених відеокамер здійснюватиметься відеофіксація вулиць, будівель, транспортних вузлів, місць масового скупчення людей тощо. Інформація передаватиметься до Ситуаційного центру, де оброблятиметься, аналізуватиметься та перевірятиметься за базами даних Національної поліції. Система має вбудований інтелект для реагування на різні ситуації, розпізнає обличчя, номерні знаки на автомобілях, здійснює контроль залишених предметів, аналізує та систематизує отриману інформацію та багато іншого. Ці можливості значно підвищуватимуть ефективність взаємодії відповідних структур, допомагатимуть правоохоронним органам у розкритті злочинів та матимуть профілактичний ефект, – знижуючи кількість надзвичайних ситуацій та правопорушень. Начальник Головного управління Національної поліції в Харківській області наголосив, що головна мета проекту, – це безпека наших громадян.

https://www.youtube.com/watch?v=uysm5r3QfDY

ВЗГ ХНУВС