У Харківському національному університеті внутрішніх справ відбулася нарада за участі радника Міністра внутрішніх справ України Івана Варченка. У заході взяли участь перший проректор університету Сергій Бортник, проректори Олександр Бакумов, Михайло Бурдін, а також представники кафедр, наукових лабораторій, відділів, секретаріату Вченої ради. Темою обговорення стали питання деокупації та реінтеграції тимчасово окупованої території України.

Проаналізовано роботу, яка проводиться на кафедрах і в лабораторіях університету та пов’язана з питаннями реалізації стратегії. Це і проведення спільних заходів з ОБСЄ, науково-практичні конференції, круглі столи, розробка та видання монографій, посібників, підручників, методичних матеріалів, наукових праць тощо. Університетом опрацьовуються варіанти відновлення територіальної цілісності України з урахуванням позитивного досвіду зарубіжних країн.

Радник Міністра внутрішніх справ України Іван Варченко наголосив на необхідності продовження наукових досліджень у цьому напрямі та більш глибокому вивченні успішного досвіду діяльності поліцейських миротворчих місій, які були реалізовані та реалізуються впродовж ХХ–ХХІ ст., з метою практичного застосування в процесі звільнення окупованих територій Донецької, Луганської областей та Автономної Республіки Крим.

ВЗГ ХНУВС