Перший день табірного збору для першокурсників Харківського національного університету внутрішніх справ розпочався з урочистого шикування на плацу. Від імені ректора університету Дмитра Швеця юнаків і дівчат зі вступом до вишу та проходженням табірного збору поздоровив перший проректор навчального закладу Сергій Бортник. Він наголосив, що в університеті створено всі необхідні умови для того, щоб навчатися, отримувати нові знання, опановувати навички майбутньої професії. «Наш університет дає якісну освіту, але наскільки добре ви будете навчатися, залежатиме лише від вас. Професія поліцейського завжди була справою людей чесних, мужніх і відважних, які стоять на захисті закону й порядку. Ми зробимо все для того, щоб ви реалізували себе і стали висококласними фахівцями в обраній професії», – зазначив Сергій Бортник.

Начальник табірного збору проректор Анатолій Клочко зазначив, що табірний збір дає час першокурсникам для того, щоб адаптуватися до нових умов навчання та проживання, до правил внутрішнього розпорядку, до нового колективу: «Ми допоможемо гідно подолати всі випробування, необхідно лише бути організованими, дисциплінованими та відповідально ставитися до виконання поставлених завдань».

Проректор університету Олександр Бакумов закликав першокурсників наполегливо опановувати нові знання, займатися науковою діяльністю, спортом, використовувати весь потенціал навчального закладу для професійного та особистісного зростання.

Не зволікати з навчанням та докласти всіх зусиль для успішного проходження табірного збору закликав юнаків і дівчат проректор вишу Михайло Бурдін. Саме під час табірного збору набуваються вміння та навички, необхідні для несення служби та виконання службових завдань.

Після завершення урочистих зборів для першокурсників розпочалися заняття за розкладом.

ВЗГ ХНУВС