Харківський національний університет внутрішніх справ – сучасний вищий навчальний заклад системи МВС України, який забезпечує високий рівень навчання і проживання курсантів і студентів. Університет має потужну матеріально-технічну базу, розвинений аудиторний фонд. У навчальному закладі є лекційні зали, – у тому числі аудиторія-амфітеатр, – комп’ютерні класи, навчальні аудиторії, обладнані мультимедійною технікою, навчально-тренувальні полігони – райвідділ міліції, криміналістичний, центр протидії кіберзлочинності та моніторингу кіберпростору, стрілецький комплекс, в яких курсанти навчаються застосовувати теоретичні знання на практиці; спеціалізовані навчальні  аудиторії – зала судових засідань, зелена кімната для роботи з постраждалими дітьми, центр гендерної освіти. Діє Юридична клініка, в якій курсанти і студенти разом із досвідченими юристами надають безкоштовну правову допомогу усім верствам населення.

Університет стовідсотково забезпечує як курсантів, так і студентів сучасними гуртожитками. В них є кімнати для самопідготовки та відпочинку із доступом до інтернет-мережі, кухні, душові та санітарно-побутові приміщення, обладнані усім необхідним. У навчальному закладі розвинена спортивна база. Це – спортивні, борцівські, тренажерні зали, літній тренувальний майданчик, відкритий спортивний комплекс для занять ігровими видами спорту: футболом, баскетболом, волейболом. Працюють численні секції з різних видів спорту – самбо, дзюдо, кікбоксингу, гирьового спорту тощо.

Вільний час курсантів і студентів наповнений змістовним дозвіллям. У рамках роботи Університету культури, який працює на громадських засадах, життя молоді насичене культурними та мистецькими заходами, зустрічами з видатними митцями, яскравими особистостями. Юнаки і дівчата знайомляться з історичною та культурною спадщиною Слобожанщини, театральним і художнім мистецтвом, відвідують виставки, галереї і відкривають для себе новий, мало відомий Харків. Після кількох років навчання він стає для них по-справжньому рідним і затишним, містом, з яким пов’язані найщасливіші роки юності, де завжди чекає багато друзів і до  якого хочеться повертатися знову й знову.

 

ВЗГ ХНУВС