До Дня Незалежності України колективи художньої самодіяльності університету підготували для першокурсників концерт «Україна – вишиванка». Зі святом першокурсників та всіх присутніх привітали перший проректор вишу Сергій Бортник та начальник табірного збору проректор Анатолій Клочко. Сергій Миколайович зазначив, що День Незалежності України – найбільше національне свято українського народу: «28 років тому ми утвердили своє право бути господарями у власному домі. Цей знаменний день став поворотною віхою в історії розвитку нашої країни й могутнім стимулом для плідної праці заради миру й добробуту України». Сергій Миколайович закликав молодь бути патріотами своєї держави, знати й шанувати українські традиції та історію свого народу, любити Батьківщину та славити її своїми здобутками. «Цих принципів ми дотримуємося і в роботі нашого університету», – наголосив перший проректор. Також він зазначив, що захоплюється поезією і теж підготував творчий подарунок, прочитавши уривок з поеми Тараса Григоровича Шевченка «Сон» – «У кожного своя доля та свій шлях широкий», а згодом і вірш відомої української сучасної поетеси Ліни Костенко «Крила», чим надзвичайно вразив аудиторію та зірвав бурхливі оплески.

Запальними українськими піснями й танцями вразили та додали гарного настрою всім присутнім офіцери та курсанти університету – учасники художньої самодіяльності.

Нові часи, нові завдання, нові вимоги… Сьогодні ми є свідками великих перетворень, що відбуваються в нашій державі. Усі ми разом своїми здобутками, своєю відданною працею творимо її майбутнє. Будьмо ж гідними своїх предків, бережімо волю і незалежність, поважаймо свій народ і його мелодійну мову! Шануймо себе і свою гідність, і шановані будемо іншими. Слава нашій рідній Україні!

ВЗГ ХНУВС