Кафедрою конституційного і міжнародного права факультету № 4 спільно з навчально-методичним відділом та відділом міжнародного співробітництва університету було організовано та проведено ознайомчу лекцію про діяльність Організації Північноатлантичного договору (НАТО) для першокурсників. Під час лекції молодь ознайомили з історією створення НАТО, його цілями та структурою.

Професор кафедри конституційного і міжнародного права Тетяна Гудзь зазначила, що останнім часом посилилася співпраця України з НАТО, та звернула увагу на те, що в лютому 2019 року був прийнятий Закон України «Про внесення змін до Конституції України (щодо стратегічного курсу держави та набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору)», який обумовив незворотність євроатлантичного курсу України.

Начальник відділу міжнародного співробітництва Олена Устименко ознайомила першокурсників з передумовами створення та діяльністю основних органів Організації Північноатлантичного договору. Також було зазначено, що керівну функцію НАТО виконує Генеральний Секретар, який відповідає за керівництво процесом консультацій, прийняття рішень в НАТО й забезпечує виконання рішень.

Доцент кафедри конституційного і міжнародного права Лариса Варунц розповіла присутнім про основні етапи співробітництва України та НАТО, наголосивши, що стратегічне партнерство України та Організації Північноатлантичного договору є невід’ємною складовою євроінтеграційного курсу, оскільки доповнює процес внутрішньодержавних перетворень.

ВЗГ ХНУВС