У Харківському національному університеті внутрішніх справ відбулися урочисті заходи, присвячені Дню знань. Керівництво університету, почесні гості, представники науково-педагогічного складу, батьки та рідні курсантів і студентів вишу зібралися на великому плацу, щоб привітати молодь з початком нового навчального року.

Після урочистого внесення Прапора університету присутні хвилиною мовчання вшанували патріотизм, мужність, вірність та героїзм тих, хто поклав своє життя за єдність та незалежність України.

До присутніх звернулась Голова Наглядової ради університету Ірина Єфремова, яка передала привітання від Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова: «Майбутні поліцейські, саме вам оберігати спокій громадян, стояти на сторожі закону, правди і справедливості. Ваші здібності, наполегливість та фаховість стануть запорукою подальшого розвитку держави, захисту та безпеки громадян, а від знань та навичок, отриманих під час навчання, залежатиме доля нашої країни і кожного українця!».

У своєму виступі Ірина Олексіївна зазначила: «Навчатися у цих стінах – честь! Для вас створено найкращі умови для навчання, вдосконалення здобутих знань, набуття практичного досвіду, самостійного розвитку, а також насиченого і корисного дозвілля».

Народний депутат України, донедавна проректор вишу Олександр Бакумов наголосив, що університет – це велика команда однодумців, яка допоможе набувати нових знань, міцнішати, загартовувати волю й характер. «Я вперше сьогодні вітаю вас у новому статусі. Ми налаштовані змінювати країну на краще. Будемо реформувати всі сфери життя, у тому числі й освітню галузь. Запевняю, що буду з честю нести звання народного депутата України і зроблю все, що в моїх силах, щоб допомогти університету стати ще кращим».

Голова Харківської обласної організації Союзу юристів України Володимир Кривобок побажав усім успіхів і наполегливості у навчанні, високих плідних результатів у роботі, яскравих перемог і лише позитивних емоцій, а також за дорученням Союзу юристів України за сумлінну роботу та вагомий внесок у розвиток правової держави вручив Ірині Єфремовій відзнаку про присвоєння їй Почесного звання «Почесний член Союзу юристів України».

Академік Національної академії правових наук України, доктор юридичних наук, професор, генерал-полковник міліції, перший ректор вишу Олександр Бандурка  наголосив, що набувати нових знань необхідно кожного дня і девіз університету «Знання. Закон. Честь» закликає до цього. «Ви маєте добрий приклад попередніх поколінь, – підкреслив Олександр Маркович. – Серед наших випускників багато відомих і шанованих людей, які також стояли на цьому плацу. Випускники – це наша найбільша цінність. Понад 50 тисяч фахівців вийшли зі стін нашого університету, серед яких керівники поліцейських підрозділів, судді, прокурори, народні депутати, високопосадовці. Хочу побажати, щоб ви усі отримали дипломи, і в цьому ж складі за кілька років зібралися під університетським прапором. Велика вдячність батькам, які вас підтримали у вашому виборі. Ми зробимо усе, щоб ви отримали якісні знання, зросли духовно і морально».

Ректор університету Дмитро Швець зазначив, що 1 вересня – особливий день, який нагадує усім про те, що кожен, незалежно від віку, завжди повинен вчитися. Це день, який розпочинає нове життя, відкриває нові шляхи, що ведуть до успіху, якщо наполегливо оволодівати навичками обраної професії. «Дорогі першокурсники, для цього у вас є всі можливості. Керівництво держави, Міністерства внутрішніх справ, Національної поліції багато уваги приділяють підготовці кадрів, надають можливість розвитку матеріально-технічної бази. Нехай же енергія та прагнення до знань ніколи не покидають вас, а ваші здібності, талант і патріотичні переконання стануть запорукою нових успіхів. Щиро вітаю вас, ваших рідних і близьких із визначною подією у вашому житті. Бажаю міцного здоров’я, щасливої долі, нових звершень і перемог!», – зазначив Дмитро Швець. 

Ірина Єфремова та Дмитро Швець вручили першокурсникам символічні атрибути навчання – «Залікову книжку» та «Ключ до знань». Перший дзвоник ще раз нагадав усім присутнім про початок нового навчального року.

Завершились урочистості виступом колективу підрозділів Почесної варти, барабанщиць та художньої самодіяльності університету.

ВЗГ ХНУВС