У Харківському національному університеті внутрішніх справ відбулися інформаційно-освітні заходи «Подолання стигми та зменшення рівня дискримінації стосовно представників вразливих груп населення в діяльності органів поліції».

З працівниками Національної поліції, що підвищують свою кваліфікацію в інституті післядипломної освіти Харківського національного університету внутрішніх справ, провів зустріч голова Харківського обласного осередку Асоціації українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів (Асоціація УМДПЛ) Юрій Чумак.

Що таке «верховенство права», «дискримінація» та «стигма», хто відноситься до вразливих груп суспільства? – на ці та інші запитання шукали відповіді учасники інформаційних зустрічей. Було розглянуто низку практичних ситуацій, в яких працівникам поліції необхідно було знайти такий алгоритм дій, який би дозволив виконати свій службовий обов’язок і при цьому не порушити права людини.

Правозахисник та правоохоронці дійшли спільного висновку щодо необхідності толерантного ставлення до різних груп населення та неухильного дотримання чинного законодавства, що регламентує діяльність Національної поліції України.

ВЗГ ХНУВС