У Харкові проходить друга національна Бієнале молодого мистецтва, яка завершиться 30 жовтня поточного року. Бієнале – це перший масштабний фестиваль сучасного мистецтва, ініційований Міністерством культури України. Він є найбільш авторитетною подією в області сучасного мистецтва в Україні і входить до ТОП-3 найбільш очікуваних культурних подій за версією Міністерства культури України. Конкурс на проведення Бієнале виграла команда менеджерів з культури, яка увійшла до складу Оргкомітету мистецького заходу.

Програма Бієнале безкоштовна й проходить на 16 локаціях. Складається з Основної (конкурсної), Паралельної, Освітньої і Дитячої програм. Нараховує понад 50 заходів різних за форматом та наповненням. Це – виставки, лекції, майстер-класи, екскурсії.

Загальна тема Бієнале – «Здається, я заходжу в наш сад», яка говорить про піклування про свій сад як єдино можливий спосіб пережити нестабільні та важкі часи.

Головні виставкові майданчики Бієнале молодого мистецтва знаходяться в будівлях, розташованих навколо майдану Свободи – в історичній споруді старого корпусу готелю «Харків» (просп. Свободи, 7), побудованого у 30-ті роки 20 століття, у «Держпромі» – визначній пам’ятці конструктивізму, у центрі сучасного мистецтва «ЄрміловЦентр», в обсерваторії та ботанічному саду ХНУ ім. Каразіна.

Відвідати виставкові майданчики Бієнале запрошуються всі бажаючі.

ВЗГ ХНУВС