Науково-педагогічні працівники факультету № 4 (кіберполіції) Харківського національного університету внутрішніх справ беруть участь у триденному тренінгу. Тренінг проводиться для тренерів з числа науково-педагогічних працівників закладів вищої освіти МВС України з викладання тематики розслідування злочинів торгівлі людьми, скоєних з використанням інформаційних технологій.

Серед учасників заходу – представники Донецького юридичного інституту МВС України, Львівського державного університету внутрішніх справ, Одеського державного університету внутрішніх справ, Дніпропетровськьго державного університету внутрішніх справ, Національної академії внутрішніх справ та Луганського університету внутрішніх справ.

Професор кафедри інформаційних технологій та кібербезпеки факультету № 4 Віталій Носов, доцент кафедри підполковник поліції Олександр Манжай та старший викладач кафедри майор поліції Олексій Рвачов організатором тренінгу Координатором проектів ОБСЄ в Україні були залучені тренерами.

Участь у заході також беруть представники українських та закордонних правоохоронних органів, а саме – відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми Департаменту боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми та відділу протидії злочинам у сфері обігу протиправного контенту та телекомунікацій Департаменту кіберполіції Національної поліції України,  Центру по боротьбі з торгівлею людьми Генерального інспекторату поліції Республіки Молдова, Департаменту по боротьби з наркотиками та організованою злочинністю Бюро кримінальних розслідувань Поліції північної префектури Естонії, а також представники кафедри кримінального права і кримінології Академії внутрішніх справ Республіки Білорусь.

Учасники тренінгу розглянуть питання використання інформаційних технологій під час вчинення злочинів, пов’язаних з торгівлею людьми; профіля правопорушника у сфері торгівлі людьми; використання вебквестів у навчальному процесі; інтерактивних методів залучення здобувачів вищої освіти під час навчальних занять; оцінювання ефективності інструменту навчання; ефективної взаємодії викладача та особи, яка навчається. Також заплановано залучення учасників тренінгу до роботи в командах для ігрового навчання.

У проведенні практичних занять використовуються ноутбуки, що були передані Координатором проектів ОБСЄ в Україні факультету № 4 Харківського національного університету внутрішніх справ.

Тренінг проходить в рамках реалізації Координатором проектів ОБСЄ в Україні міжнародного проекту «Посилення кримінального переслідування торгівлі людьми з використанням інформаційних технологій в Україні» за фінансової підтримки урядів Канади та США.

ВЗГ ХНУВС