У Харківському національному університеті внутрішніх справ для осіб, які керують транспортними засобами та учасників дорожнього руху було проведено інструктивне заняття щодо дотримання Правил дорожнього руху. Заняття провели перший проректор університету Сергій Бортник, доцент кафедри соціології та психології факультету № 6 Юрій Александров, доцент кафедри тактичної та спеціальної фізичної підготовки факультету № 2 майор поліції Микола Котелюх, представники Управління патрульної поліції Департаменту патрульної поліції в Харківській області старші лейтенанти поліції Генрих Маргарян і Євген Ведмедерій.

Перший проректор університету наголосив на неухильному дотриманні працівниками вишу дисципліни та законності, транспортної дисципліни, неприпустимості керування автотранспортом у стані алкогольного сп’яніння.

Доцент кафедри соціології та психології факультету № 6 Юрій Александров наголосив на особливостях керування транспортним засобом в зимовий період. Микола Котелюх продемонстрував відеоматеріали щодо наслідків ДТП, які відбуваються в салоні транспортного засобу, а також наслідки неуважного поводження пішоходів на дорозі.

Представники Управління патрульної поліції Харківської області Департаменту патрульної поліції старші лейтенанти поліції Генрих Маргарян та Євген Ведмедерій навели статистичні дані щодо скоєння дорожньо-транспортних пригод в Україні та, зокрема, на Харківщині, детально проаналізували найбільш типові причини, що призводять до ДТП та травматизму, наголосивши на неприпустимості керування транспортним засобом не лише у стані сп’яніння, але й у хворобливому стані, у стані стомленості, перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують швидкість реакції та увагу, продемонстрували відеоматеріали.

ВЗГ ХНУВС