Старший викладач кафедри соціально-гуманітарних дисциплін факультету № 6 кандидат філологічних наук Наталія Кобилко взяла участь у міжнародній науковій конференції «“Усі ріки течуть у море”: мариністика в літературі та культурі», яка відбулася в Бердянському державному педагогічному університеті. Учених із різних куточків України та Білорусі об’єднала тема мариністичних мотивів як у літературній класиці, так і у творах сучасних письменників. Особливо цікавими були питання потрактування образу моря як топосу людського буття.

Крім наукової конференції, відбулася творча зустріч із сучасним письменником-мариністом Антоном Санченком, який прочитав лекцію «Коли в нас заведуться мариністи?». Участь у цій конференції – це унікальна можливість для літературознавців у процесі живого спілкування з’ясувати передумови творчості митця, джерело ідей і прототипів головних героїв, перспективу розвитку українського художнього слова.

Закінчилася конференція презентацією нової наукової, методичної та навчальної літератури з актуальних проблем сучасної філології та домовленістю про подальшу співпрацю.

ВЗГ ХНУВС