Представники факультету підготовки фахівців для підрозділів боротьби з кіберзлочинністю та торгівлею людьми Харківського національного університету внутрішніх справ взяли участь у засіданні експертної групи із розробки нового навчального курсу розслідування кіберзлочинів у сфері торгівлі людьми. Засідання експертної групи пройшло у формі відеоконференції через всесвітню мережу Інтернет.

Координатор проектів ОБСЄ в Україні, в рамках підтримки та взаємодії з Міністерством внутрішніх справ України, запровадив розробку навчального курсу з розслідування злочинів у сфері торгівлі людьми, скоєних із використанням інформаційних технологій, для працівників підрозділів боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми, та підрозділів боротьби з кіберзлочинністю МВС України.

З метою розробки зазначеного навчального курсу була створена експерта група, до складу якої, за результатами конкурсного набору, увійшли начальник факультету підготовки фахівців для підрозділів боротьби з кіберзлочинністю та торгівлею людьми кандидат юридичних наук, старший науковий співробітник В'ячеслав Марков та доцент кафедри захисту інформації того ж факультету кандидат юридичних наук, доцент Олександр Манжай.

Представники університету обговорили із іншими розробниками зміст навчального курсу, тематику практичних занять, основні проблемні питання.

Зазначений курс планується впровадити у навчальних закладах МВС України, а також адаптувати для слідчих, прокурорів та суддів.