Відбулося чергове засідання наукового гуртка кафедри трудового та господарського права факультету № 2 Харківського національного університету внутрішніх справ, присвячене 25-річчю створення університету. Відкрив засідання завідувач кафедри доктор юридичних наук, професор, підполковник поліції Костянтин Мельник, який у вступному слові наголосив на важливості навчальних дисциплін, що викладаються на кафедрі. Професор підкреслив доцільність та перспективність наукової діяльності курсантів, яка сприятиме їх всебічному розвитку та подальшій можливості використання отриманих у результаті наукових розвідок здобутків у практичній діяльності. Також він побажав членам наукового гуртка мотивації та досягнення успіхів у навчанні та науковій роботі.

Керівник гуртка доцент кафедри, кандидат юридичних наук, старший науковий співробітник, підполковник поліції Валентина Гончарук привітала курсантів, підкреслила значимість та вагомість їх жаги до знань та прагнення до самовдосконалення. Валентина Гончарук є науковим керівником багатьох курсантів, які мають бажання вивчати та досліджувати проблематику трудового права.

З напутнім словом до присутніх звернулися доценти кафедри Костянтин Коваленко та Олена Чорноус. Запросила до співпраці та побажала подальших здобутків старший науковий співробітник відділу організації наукової роботи, кандидат юридичних наук Тамара Яценко.

Колектив кафедри оголосив про проведення круглого столу наукового гуртка, а також про подальший друк збірки тез наукових повідомлень курсантів. З курсантами обговорено їх пропозиції та короткий виклад думок щодо обраних тем, написання й оформлення наукових робіт.

Науковий гурток кафедри трудового та господарського права факультету № 2 є платформою для реалізації курсантами своїх наукових амбіцій, ораторського мистецтва та ерудиції, адже, саме під керівництвом науково-педагогічних працівників кафедри курсанти вчаться вільно висловлювати свої думки публічно та орієнтуватися у проблемних питаннях галузей права, більш детально вивчати основи навчальних дисциплін, пропонувати свої шляхи вирішення актуальних проблем та сучасного стану трудового, земельного, екологічного та господарського законодавства.

 

ВЗГ ХНУВС