Курсанти першого курсу Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ склали Присягу працівника поліції. 74 майбутніх фахівці підрозділів превентивної діяльності поклялися вірно служити Українському народу, захищати законність та правопорядок у державі та отримали жетони поліцейських.

З вітальними словами до першокурсників, їх батьків та колективу філії звернувся ректор Харківського національного університету внутрішніх справ полковник поліції Дмитро Швець. У своїй промові він зазначив, що цей день є знаковим не лише для університету, але й для Сумщини, оскільки вперше на території області складають Присягу курсанти – майбутні поліцейські. Також він побажав першокурсникам завжди бути наполегливими, цілеспрямованими та гідними продовжувачами славетних традицій закладу вищої освіти.

Заступник голови Сумської обласної державної адміністрації Іван Боршош привітав  першокурсників та закликав їх наслідувати славні традиції батьків і дідів, охороняти права та свободи громадян, бути надійною опорою у розбудові незалежної Української держави.

Начальник Головного управління Національної поліції в Сумській області полковник поліції Руслан Пеняга, передаючи вітання від Голови Національної поліції України зазначив, що «сьогодні державі потрібні правоохоронці європейського рівня, готові виконувати обов’язки в умовах динамічного розвитку українського суспільства. Тому, насамперед, перед нами стоїть важливе завдання – підготовка нових кадрів, кваліфікованих та ефективних працівників, які вміють і бажають відповідати новим вимогам часу». Він привітав першокурсників зі свідомим та важливим вибором у житті – стати на захист Українського народу.

Вітаючи присутніх зі святом, голова Сумської міської ради Олександр Лисенко висловив подяку колективу університету та батькам за виховання першокурсників та побажав майбутнім правоохоронцям гідно нести службу й пам’ятати слова Присяги усе життя.

Начальник управління патрульної поліції в м. Суми Департаменту патрульної поліції України, вітаючи першокурсників зі складанням Присяги працівника поліції, закликав їх залишитися вірними Присязі, спрямовувати всі свої сили й професійну майстерність на підтримання миру та спокою.

Цього дня також прозвучали слова привітання від батьків першокурсників та від курсантів, які складали Присягу.

Завершилися урочистості виступами творчої студентської молоді філії та колективу барабанщиць Харківського національного університету внутрішніх справ.

Сумська фiлiя ХНУВС