Курсант 3 курсу факультету № 4 (кіберполіції) Харківського національного університету внутрішніх справ рядовий поліції Владислав Плеханов взяв участь у триденному тренінг-курсі «Технології проведення журналістських розслідувань», який організувала громадська організація «Регіональне об'єднання молоді» в рамках «Школи журналістських розслідувань».

Участь у першому модулі тренінгу в м. Запоріжжя взяли журналісти, студенти факультетів журналістики та громадські активісти з Херсона, Києва, Бердянська, Краматорська та інших міст України. Тренерами виступили Олександр Курбатов – головний редактор проектів журналістських розслідувань, журналіст-розслідувач із 24-річним досвідом роботи та Юлія Зальцберг – викладач антикорупційної школи для журналістів-розслідувачів і активістів, аналітик у сфері запобігання корупції.

Протягом курсу учасники тренінгу ознайомилися з передовими практиками та опанували методи проведення розслідувань; отримали знання та навички з пошуку, збору, верифікації, систематизації інформації, аналізу документів та виявлення фактів; навчалися створювати якісні медіа-матеріали та розуміти законодавство щодо проведення розслідувань.

Другий модуль тренінг-курсу буде проходити в середині листопада в м. Одеса.

Курс реалізується у партнерстві з німецькою організацією «Media in Cooperation and Transition» за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини.

ВЗГ ХНУВС