Науково-педагогічний склад кафедри трудового та господарського права Харківського національного університету внутрішніх справ взяв участь у IX Міжнародній науково-практичній конференції «Проблеми реалізації прав громадян у сфері праці та соціального забезпечення», присвяченій 50-річчю створення кафедри трудового права Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого.

Відкрив конференцію перший проректор Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого Юрій Битяк. Вчений привітав кафедру трудового права з ювілеєм і побажав її колективу та учасникам конференції міцного здоров’я, творчої наснаги у відповідальній роботі, наукового довголіття, новаторських ідей та вироблення погоджених рішень.

З вітальними словами виступили один з перших працівників кафедри трудового права кандидат юридичних наук доцент Галина Гончарова та інші відомі вчені й посадовці.

Від кафедри трудового та господарського права Харківського національного університету внутрішніх справ колектив кафедри трудового права Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого привітав завідувач кафедри доктор юридичних наук, професор Костянтин Мельник.

Під час конференції розглядалися й актуальні питання реформування та вдосконалення трудового та соціального законодавства. Жваві дискусії відбулися навколо таких питань, як концепція «гідної праці»; європейські стандарти права на відпочинок, на належні умови праці та на пенсійне забезпечення; застосування Європейським судом з прав людини правових норм у сфер праці та соціального забезпечення тощо.

У заході взяли участь понад 200 науковців, серед яких 40 докторів наук, з України та зарубіжжя – Республіки Білорусь, Республіки Казахстан та Естонії. На конференції були присутні представники наукових шкіл усіх регіонів України – Києва, Донецька, Запоріжжя, Львова, Одеси, Сум, Хмельницького, Чернівців. Традиційно потужно були представлені вищі навчальні заклади Харкова. Під час заходу учасники отримали збірку тез доповідей та наукових повідомлень.

ВЗГ ХНУВС