Представники Спеціальної Моніторингової Місії ОБСЄ в Україні провели для курсантів Харківського національного університету внутрішніх справ інфоточку, присвячену Резолюції РБ ООН № 1325. Ця Резолюція є наріжним каменем програми дій «Жінки. Мир. Безпека», що визначає такі принципи і зобов’язання, як розширення представництва жінок на всіх рівнях прийняття рішень щодо запобігання, регулювання і розв’язання конфліктів; інтеграція гендерної перспективи в польові операції, підготовка персоналу з питань специфічних потреб, прав і захисту жінок та дівчат; врахування гендерної складової в мирних переговорах, дотримання норм міжнародного права, застосовуваних до прав і захисту жінок і дівчат як цивільних осіб.

Під час проведення інфоточки присутнім продемонстрували коротке відео, а всі, хто брав участь у проведенні інформаційного заходу, отримали браслети та літературу для подальшого ознайомлення. Маргарита Васкез також звернула увагу на перший Національний план дій із виконання Резолюції ООН 1325, який визначив практичні кроки для її втілення в життя в Україні.

Під час дискусії активну позицію щодо актуальної теми визначили помічник ректора з гендерних питань Оксана Цукан, старший викладач кафедри інформаційних технологій та кібербезпеки факультету № 4 Олексій Рвачов, доцент кафедри поліцейської діяльності та публічного адміністрування факультету № 3 Мар`яна Качинська, старший викладач кафедри конституційного і міжнародного права факультету № 4 Наталія Філіпська.

ВЗГ ХНУВС