У Сумській філії  ХНУВС у рамках реалізації проекту «Розвиток регіонального лідерства та усталення моделі координації Асоціації юридичних клінік України» було проведено моніторинг діяльності юридичної клініки «Правова допомога» щодо дотримання Стандартів діяльності юридичних клінік.

Досліджувалися організаційний і освітній напрями діяльності, а також правозахисна та правопросвітня робота. Моніторинг був покликаний забезпечити як розвиток юридичної клініки у регіоні, так і надати Асоціації інформацію про потреби мережі юридичних клінік.

У складі моніторингової групи працювали Ярослав Маликкерівник моніторингової групи, учасник Правління+ Асоціації, куратор-викладач юридичної клініки «Захист» Національної академії внутрішніх справ, Юлія Ломжецьвиконавчий директор Асоціації юридичних клінік України; Наталія Єсінаправозахисник, виконавчий директор ГО «Північна правозахисна група».

У презентації моніторингу взяли участь представники установ та організацій-партнерів клініки: Головного територіального управління юстиції у Сумській області, Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, Сумського місцевого центру з надання БВПД, Сумського апеляційного суду, Зарічного районного суду в м. Суми, Патрульної поліції Сумської області, ГУ НП в Сумській області, Управління забезпечення прав людини Національної поліції України та інші представники місцевої спільноти вищої юридичної освіти, державного і громадського правозахисту.

Моніторинг зовнішніх експертів дозволив оцінити реальний стан і можливості юридичної клініки в системі надання безоплатної правової допомоги. Якісна робота юридичної клініки в місті доповнює можливості безоплатного правового захисту і сприяє розвитку активної місцевої громади. 

Сумська філія ХНУВС