У рамках Тижня української мови та культури в університеті пройшов І етап ХХ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, організований кафедрою українознавства факультету № 2.

Конкурс традиційно пройшов у два етапи: перший тур проводився у вигляді твору, в ньому взяли участь 220 курсантів та студентів. У другому турі, до якого пройшли 50 курсантів та студентів, учасники виконали різноманітні за складністю завдання, де треба було виявити знання стилістики, граматики, орфографії, а також написати твір-мініатюру за однією з запропонованих тем.

Переможцями серед курсантів стали: І місце – курсант 1 курсу факультету № 1 Яна Свистун; ІІ місце поділили курсант 1 курсу факультету № 2 Ірина Кравчук та курсант 1 курсу факультету № 1 Крістіна Моргай; ІІІ місце поділили – курсант 1 курсу факультету № 2 Софія Литвиненко та курсант 1 курсу факультету № 3 Катерина Шурін.

Переможцями серед студентів факультету № 6 стали: І місце – студентка 1 курсу Вікторія Стрілецька; ІІ місце – студентка 1 курсу Анастасія Глушко; ІІІ місце – студентка 1 курсу Анастасія Кулакова.

Вітаємо переможців, які матимуть можливість представити університет у наступному етапі Міжнародного конкурсу.

ВЗГ ХНУВС