У Харківському національному університеті внутрішніх справ відбулася робоча зустріч радниці Міністра внутрішніх справ з гендерної політики Вікторії Арнаутової з особовим складом вишу.

Під час зустрічі були розглянуті основні поняття, з яких складається гендерна теорія, зокрема, поняття: стать, гендер, стереотипи, професійна сегрегація, гендерна нерівність, дискримінація тощо. Радниця Міністра зупинилася на ключових питаннях інтеграції гендерного підходу в системі МВС.

Крім того, Вікторія Володимирівна ознайомила з міжнародними нормами та національними нормативно-правовими актами щодо забезпечення гендерного паритету, а також розглянула місце України в світовому рейтингу за індексом глобального гендерного розриву. Серед основних напрямів гендерної інтеграції в МВС було зазначено удосконалення нормативно-правової бази у сфері забезпечення рівних прав та можливостей жінок та чоловіків, навчання особового складу МВС з формування гендерної компетентності, запровадження гендерного підходу в кадровій політиці МВС, урахування гендерних аспектів у миротворчій діяльності.

Ректор вишу Дмитро Швець подякував радниці Міністра та запевнив, що в університеті чітко дотримуються міжнародних стандартів і сучасних підходів у реалізації гендерної політики.

Після зустрічі Вікторію Арнаутову ознайомили з матеріально-технічною базою університету.

Зустріч була організована в рамках реалізації Національного плану дій з виконання рекомендацій, викладених у заключних зауваженнях Комітету ООН з ліквідації дискримінації щодо жінок до восьмирічної періодичної доповіді України про виконання Конвенції про ліквідацію всіх форм дискримінації щодо жінок на період до 2021 року, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 05 вересня 2018 року № 634-р.

ВЗГ ХНУВС