Для студентів другого та третього курсів факультету № 6, які навчаються за спеціальністю «Право під керівництвом кандидатів юридичних наук, доцентів кафедри правового забезпечення господарської діяльності факультету № 6 Ірини Василько, Ірини Кирєєвої та викладача кафедри правового забезпечення господарської діяльності факультету № 6 Дар'ї Кригіної проведено сумісне виїзне заняття в  Головному управлінні Державної податкової служби у Харківській області.

Начальник управління комунікацій ГУ ДПС у Харківській області Оксана Вікторова розповіла про основні засади та напрями діяльності податкової служби, ознайомила з роботою канцелярії.

Начальник управління комунікацій Яна Чуб розповіла студентам про основний функціонал діяльності Електронного кабінету платника (https://cabinet.tax.gov.ua) та його можливості: про порядок отримання облікової картки фізичної особи – платника податків, порядок входу до Електронного кабінету, особливості електронного цифрового підпису та його отримання, ведення у ньому звітності, стан розрахунків з бюджетом, облікові данні платника, листування з ДПС, заяви та запити, інше.

Начальник юридичного управління Ірина Поярко ознайомила майбутніх працівників у сфері права з напрямами та особливостями роботи юридичного управління, окреслила переваги роботи, спектр діяльності, особливості представництва та захисту інтересів ДПС у Харківській області у судових органах.

Виконуюча обов’язки начальника управління кадрового забезпечення та розвитку персоналу ГУ ДПС у Харківській області Аліна Мухамеджанова детально розповіла про порядок та умови проходження конкурсу на заміщення вакантних посад у ГУ ДПС – особливості проходження тестування, співбесіди, перелік документів та вимог до конкурсанта. Зокрема, студенти дізналися, що вже можуть отримувати практичний досвід після отримання ступені вищої освіти «бакалавр». Розглянуто було практичну можливість щодо співробітництва та проходження стажування (виробничої практики) студентів ХНУВС у ГУ ДПС у Харківській області.

Начальник управління комунікацій роз’яснила поняття «Податкова знижка на навчання», оформити яку може й сам студент, якщо має офіційний заробіток з якого сплачує податки, або член його сім’ї першого ступеня спорідненості. Податкова знижка складає 18% від вартості навчання.

Податкова служба потребує молодих і талановитих фахівців, тому з радістю чекає як на студентів, що навчаються, так і на випускників закладу вищої освіти.

Такі виїзні заняття дають можливість студентам факультету № 6 ХНУВС отримувати не лише теоретичні, але й поглибленні практичні знання для визначення з майбутнім напрямом професійної діяльності та працевлаштуванням.

ВЗГ ХНУВС