Курсанти факультету № 4 Харківського національного університету внутрішніх справ разом зі старшим викладачем кафедри інформаційних технологій та кібербезпеки цього ж факультету майором поліції Олексієм Рвачовим взяли участь у першому Міжнародному науково-практичному форумі з інформаційної безпеки «Global Cyber Security Forum», який пройшов на базі наукового парку «Синергія» Харківського національного університету радіоелектроніки.

У рамках триденного форуму відбулися круглій стіл, майстер-класи та науково-практичні доповіді. Розглядалися проблемні питання щодо:

– правового та організаційного забезпечення захисту інформації;

– захисту інформації в комп'ютерних системах і мережах;

– протидії кібертероризму і забезпеченню кібербезпеки;

– впровадження комплексних систем захисту інформації;

– забезпечення безпеки в хмарних сховищах;

– захисту систем АСУ ТП від несанкціонованого доступу і впливу;

– використання криптографічних та технічних засобів захисту інформації;

– управління інформаційною безпекою;

– правоохоронного тиску на IT-індустрію;

– впровадження систем безпеки громадських об’єктів інфраструктури – «розумне безпечне місто».

Участь у форумі взяли представники правоохоронних органів, виконавчої влади, ІТ-інженери, бізнесмени, науково-педагогічні працівники, студенти закладів вищої освіти Харкова, та інших міст. Спікерами форуму виступили провідні вітчизняні вчені, ІТ-фахівці, керівники ІТ-компаній, адвокати тощо.

Представник університету Олексій Рвачов також виступив із доповіддю, під час якої презентував чат-бот для месенджеру Telegram «СтопНаркотик» (https://t.me/StopDrugsBot), що був розроблений представниками факультету № 4 та призначений для активного залучення громадян до протидії незаконному розповсюдженню наркотиків. Організатори форуму закликали учасників заходу реєструватися у чат-боті та брати активну участь у протидії незаконному розповсюдженні наркотиків в Україні.

ВЗГ ХНУВС