З метою національно-патріотичного виховання молоді та з нагоди відзначення в Україні Дня Революції Гідності та Свободи для курсантів Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ було організовано зустріч з учасниками Революції Гідності.

Зустріч проходила під гаслом «Гідності хай промінь не згасає» у Сумському обласному краєзнавчому музеї, у залі, де розміщена стаціонарна експозиція «Революція Гідності та АТО: сумський вимір».

На початку заходу всі учасники зустрічі хвилиною мовчання  вшанували пам’ять сумчанина, командира 128-ї гірсько-штурмової бригади полковника Євгена Коростильова,  з яким цього дня попрощалися мешканці міста, та який помер від ран, отриманих під час виконання завдань у районі проведення операції Об’єднаних сил, і всіх Героїв, чиє життя обірвалося у боротьбі за майбутнє України. Серед них – Герой України, Почесний громадянин м. Суми Олексій Братушка, який загинув у Києві на вул. Інститутській 20 лютого 2014 року під час найдраматичніших подій Євромайдану

Ведуча зустрічі, науковий співробітник музею Ніна Багацька нагадала етапи Єврореволюції,  доленосні події  2013–2014 років, які відбувалися  під час Революції Гідності, і що саме 21 листопада  є  днем  вшанування сили духу, патріотизму і мужності громадян, які стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів України та її європейського вибору.

Під час ході зустрічі спогадами з молоддю про основні події та історичне значення Революції Гідності поділилися її учасники: лікар, голова обласної організації Конгресу української інтелігенції, член Національної спілки журналістів, незмінний ведучий сумського Майдану Віктор Казбан, педагог, краєзнавець, капелан Микола Карпенко та директорка Агенції промоції «Суми», депутатка Сумської міської ради Юлія Левченко.

Сумська філія ХНУВС