У житті кожного навчального закладу є  події, які впливають на його подальший розвиток. Для Харківського національного університету внутрішніх справ такою датою стало 22 листопада 1994 року, коли постановою Кабінету
Міністрів України на базі Харківського інституту внутрішніх справ було створено університет.

Наш заклад вищої освіти пройшов тривалий шлях розвитку і став одним із провідних у системі МВС України. Колектив університету завжди був і залишається носієм новаторства, свободи наукового мислення, творчого педагогічного пошуку. У дусі толерантності, людяності та відкритості ми навчаємо курсантів і студентів, пишаємося випускниками. Вони —
слава і гордість нашої країни.

У нас багато планів на майбутнє. Ми розвиваємо навчальну та матеріальну бази, розширюємо кордони співпраці із зарубіжними країнами, впроваджуємо нові спеціальності, форми та методи навчання, освоюємо перспективні напрями підготовки кадрів, які, впевнений, підвищать ефективність роботи правоохоронних органів, відкриють нові можливості для запобігання та боротьби з правопорушеннями.

Глибоко вдячний Міністерству внутрішніх справ і особисто Міністру Арсену Авакову за підтримку нашого університету в усіх задумах і починаннях. Поважаю та ціную значний внесок у становлення і розвиток нашого вишу ректорів попередніх років: генерал-полковників міліції Олександра Бандурку та Сергія Гусарова, генерал-майора міліції Олександра Ярмиша, генерала поліції третього рангу Валерія Сокуренка, які зробили університет потужним закладом вищої освіти європейського рівня. Переконаний, що наступний ювілей ми зустрінемо новими вагомими здобутками та перемогами!

Вітаю великий і дружній колектив нашого університету з 25-річним ювілеєм! Бажаю міцного здоров’я, творчої наснаги, натхненної і наполегливої праці! Нехай відданість обраній справі надихає на нові  звершення на благо України!

Слава університету! Слава Україні!