Доцент кафедри соціології та психології кандидат психологічних наук Яна Пономаренко разом зі студентами-психологами факультету № 6 через ігрові механізми опрацювали стереотипи щодо ролі жінок у суспільстві та знайшли способи протидії дискримінації за допомогою соціальної антидискримінаційної настільної гри «Бути жінкою». Захід проходитиме в рамках щорічної міжнародної акції «16 днів активізму проти ґендерно зумовленого насильства» та триватиме з 25 листопада по 10 грудня.
Антидискримінаційна настільна гра «Бути жінкою» не розважальна, а є навчальним соціальним стимулятором, оскільки дозволяє поміркувати над тим, як це – бути українською жінкою сьогодні. У грі є унікальні героїні, які мають власну історію розвитку та здібності. Їхні особистості відповідають реаліям України, яка перебуває у стані війни, і де жінки активно долучаються, як до громадського активізму, бізнесу, навчання, побудови стосунків та сім’ї, так і до захисту Батьківщини у лавах Збройних сил України.
Гравці та гравчині рухаються полем, і намагаються зібрати найбільшу кількість ресурсів, аби досягти своїх особистих цілей. В процесі вони стикаються з різними життєвими ситуаціями, які можуть як допомогти їхнім персонажкам у досягненні мети (позитивні ситуації), так і завадити цьому (стереотипи). Для досягнення своєї мети учасники гри можуть обирати різні стратегії, кооперуючись для подолання стереотипів та дискримінації.
Проект «Настільна антидискримінаційна гра “Бути жінкою”» реалізується Благодійною організацією «Благодійний фонд “Стабілізейшн Суппорт Сервісез”» за фінансової підтримки Міжнародного благодійного фонду «Український Жіночий Фонд».

ВЗГ ХНУВС