Глобалізація та інтеграційні процеси сприяють популяризації міжнародних іспитів Кембриджського університету, тому кожного року понад 2 мільйони людей у 130 країнах світу приєднуються до цього освітнього руху.

За сприяння департаменту Кембриджського університету Cambridge Assessment English та організаційної підтримки відділу міжнародного співробітництва ХНУВС кафедра іноземних мов факультету № 1 взяла участь у міжнародному проекті щодо експериментального випробування нового комп’ютерного еталонного тестування CB Benchmarking.

Тестування розраховано на дві години та перевіряє рівень усіх мовних навичок: читання, письма, вживання мови, аудіювання та говоріння. Частина тесту на аудіювання, читання та використання мови є адаптивною. Це означає, що питання вибирається програмою залежно від відповідей кандидата. Якщо кандидат відповідає правильно, тест стає складнішим, якщо неправильно, тест стає простішим, поки не буде знайдений оптимальний рівень для кандидата. Це також означає, що тест кожного кандидата є унікальним. Тест з письма триває 45 хвилин і має одне запитання. Тест з говоріння займає 15 хвилин та проводиться також за допомогою комп’ютера з мікрофоном і навушниками. Запитання подаються кандидату через екран комп’ютера та навушники, а їх відповіді реєструються та оцінюються екзаменаторами. Тест займає 15 хвилин.

30 представників університету пройшли тестування та продемонстрували впевнене володіння англійською мовою. Сьогодні це умова успішної реалізації найважливіших життєвих проектів та реальний шлях наближення до європейських стандартів.

ВЗГ ХНУВС