У Харківському національному університеті внутрішніх справ відбувся круглий стіл «Стан та перспективи боротьби з корупцією в Україні», який пройшов за участі депутатів Комітету Верховної Ради України з питань антикорупційної політики, а також народних депутатів Олександра Бакумова, Вікторії Кінзбурської та Павла Сушка.

Ректор університету полковник поліції Дмитро Швець привітав народних обранців у стінах закладу вищої освіти та побажав учасникам круглого столу плідної роботи. Голова комітету Анастасія Красносільська подякувала університету за гостинність і зазначила, що головна мета візиту – почути думки та пропозиції про те, що іще потрібно зробити на законодавчому рівні для побудови дієвої системи ідентифікації, попередження та протидії корупції. «Цими днями вступає в силу нова редакція статті Кримінального Кодексу, яка передбачає відповідальність за незаконне збагачення. Місяць тому ухвалений відповідний закон, і він починає діяти. З моєї точки зору, це та остання ланка, якої бракувало для побудови системи невідворотності покарання за корупцію. Тепер ми маємо незалежні органи розслідування, спеціалізовану антикорупційну прокуратуру, антикорупційний суд і я щиро сподіваюся, що вся ця система, нарешті показуватиме результат», – зазначила голова комітету.

За словами Анастасії Красносільської увагу також необхідно звернути на побудову системи превенції і запобігання корупції, наприклад, в діяльності юридичних осіб. «І сьогоднішній захід покликаний збагатити  скарбничку новими ідеями та пропозиціями», – зазначила голова комітету.

Члени комітету також ознайомилися з можливостями університету у підготовці поліцейських кадрів, поспілкувалися з курсантами у навчально-тренувальному центрі протидії кіберзлочинності та моніторингу кіберпростору, ситуативному центрі, відвідали нещодавно збудований гуртожиток, багатофункціональний спортивно-тренувальний комплекс «Динамо-Арена».

ВЗГ ХНУВС