Засідання наукового гуртка кафедри кримінального процесу, криміналістики та експертології факультету № 6 Харківського національного університету внутрішніх справ відбулося на базі Харківського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України.

Керівник гуртка – доцент кафедри кримінального процесу, криміналістики та експертології, кандидат психологічних наук, доцент Світлана Лозова,  розповіла студентам про особливості роботи Експертної служби МВС України, її структуру та роль в розслідуванні злочинів.

Провідний фахівець відділу забезпечення діяльності центру Харківського НДЕКЦ МВС України Ігор Рибін провів екскурсію в музеї НДЕКЦ, розповів про розвиток криміналістики з початку 20-століття до сьогодення.

Начальник відділу вибухотехнічних та пожежотехнічних досліджень майор поліції Максим Куча провів для курсантів екскурсію у вибухотехнічному музеї, в експозиції якого містяться зразки досліджених та знешкоджених вибухових пристроїв, макети саморобних вибухових пристроїв та інші об’єкти. Також він розповів про специфіку проведення огляду місця події у зв’язку з виявленням чи використанням вибухових пристроїв і речовин, визначив особливості залучення працівників НДЕКЦ при огляді вибухонебезпечних об’єктів і предметів, схожих на вибухові пристрої, та подальшої взаємодії слідчого з вибухотехніком при розслідуванні окремих видів злочинів.

ВЗГ ХНУВС